Kérdésed van?  Csörögj bátran!  +36-30/630-0433

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Bevezetés

Az alábbi részletezett Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSzF) egymással kölcsönös szerződésben álló felekre (továbbiakban: Felek) vonatkozik. Egyrészről a Bors László E.V.-ra, mint eladóra (továbbiakban:Eladó), másrészről a Bors László E.V.-tól árut, vagy szolgáltatást vásárlóra (továbbiakban:Vevő), amennyiben Vevő az 1959. évi IV. törvény (Polgári Törvénykönyv, továbbiakban: PTK) 685. § d) értelmében fogyasztónak minősül.

 

Eladó adatai:

Cégnév: Bors László E.V.
Cég székhelye: 1144 Budapest, Füredi utca 11/a. 
Cég telephelye: 1144 Budapest, Füredi utca 11/b. (áruátvétel, bemutatóterem-raktár)

Telefon: +36 30 6 300 433 (Bors László)
E-mail: info@pepperskate.hu
Egyéni Vállalkozói száma: E.V. 189-170
Adószám: 62837002-1-42
Bankszámlaszám: OTP bank 11773140-09161889-00000000

A Felek közötti szerződés és az ÁSzF nyelve: Magyar. A jelen ÁSzF 2007.11.01-től érvényesek Eladó és Vevő közötti gazdasági kapcsolat tekintetében (a Honlapon történő rendelésre és vásárlásra), azok nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre és visszavonásig érvényesek. Ettől eltérő feltételeket csak Vevő és Eladó közös akaratával írásban lehet kikötni. Vevő a Honlapon történő vásárlással és rendeléssel az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja. Vevő tudomásul veszi, hogy a végrehajtott megrendelés következményeként a megrendelt termékre közötte és az Eladó között adás-vételi ill. szállítási szerződés jön létre.

 

 

A webáruház használata, kosárhasználat, rendelés leadása

A Pepperskate webáruház, katalógusrendszer segítségével jeleníti meg a vásárolható termékeket. A katalógusrendszer logikusan, több szintre bontva segíti a tájékozódást.

A katalógusban megtekinthetők felsorolásszerű terméklisták, az ebben szereplő termékek nevére, vagy képére kattintva pedig a konkrét termék részletes adatlapja (termékloldal) annak lényeges tulajdonságaival. A mindenkori vételár, vagyis az áruért a fogyasztói forgalomban fizetendő bruttó ár az információs oldalon az áru mellett van feltüntetve, amely magában foglalja az általános forgalmi adót.

 -Kosár használata:

 • A rendszer virtuális kosárral segíti a vásárlást. A kosár használatához nem szükséges regisztráció.
 • A termékoldalon a méretválasztás, majd mennyiség megadása után a “Hozzáadás a kosárhoz” gombbal adható a termék a kosárhoz.
 • A kosárba csak a valós raktárkészlet erejéig helyezhető a termék.
 • A kosár tartalma összesítve állandóan megtekinthető az oldal fejlécében.

 -Termék eltávolítása a kosárból:

 • A fejlécben található kosár összesítőben a “Megrendelés” hivatkozást megnyitva található a kosár részletes tartalma.
 • Az egyes termékkek sorainak jobb oldalán a X-el távolítható el 1 DARABONKÉNT az adott termék.
 • Ha pl. 5 db azonos terméket tett korábban kosarába, akkor annak eltávolításhoz 5x szükséges megnyomni a X, törlés gombot.

– Rendelés leadása

 • A rendelés leadásához két mód választható:
  A termékoldalon kosárhoz adás után közvetlenül, a felugró ablakban található “Megrendelés” hivatkozást megnyitva, vagy a Honlap fejlécében található kosárösszesítőnél található “Megrendelés” hivatkozásra rákattintva.

A Megrendelés oldalon bejelentkezés szükséges a rendelés leadásához.

 

– Új regisztráció létrehozása

 • Ha nincs érvényes Pepperskate regisztrációja, akkor a “Regisztrálj most a Pepperskate-re” hivatkozás megnyitásával léphet a regisztrációs űrlapra. Az űrlap érvényes kitöltése után bejelentkezett állapotban nyílik meg a Megrendelés oldal.

– Szállítási cím, számlázási cím

 • A csomag címzése a felhasználó fiók létrehozásakor megadott szállítási címre történik.
 • Ez bármikor módosítható, a megrendelés oldalon található szállítási cím adatokra, vagy a jobb felső sarok Szerkesztés hivatkozásra kattintva.
 • A megrendelést igazoló számla alapesetben a szállítási cím adatok alapján kerül kiállításra.
 • Eltérő számlázási adatok esetén a számlázási adatok mezők kitöltése szükséges.

– Megjegyzés mező:

 • A rendeléssel kapcsolatos megjegyzésekhez használja a Megjegyzés mezőt (pl: Kérem délután kézbesítsék a csomagot.)
 • A kiszállítással kapcsolatos megjegyzéseket továbbítjuk a GLS Csomagküldő Szolgálatnak tájékoztatásul, akik lehetőségeikhez képest igyekszenek kiszállításkor a Vevő tájékoztatását figyelembe venni, azonban ez garanciát nem jelent a pontos kézbesítési időpontot illetően..

 

 

Fizetés, Szállítás, Szállítás díja

Vevő a következő fizetési módok közül választhat:

 • Személyes átvételnél bemutatótermünkben, raktárunkban – Fizetés készpénzben.
 • Utánvét – Fizetés a GLS Csomagküldő Szolgálat futárnál készpénzben.
 • Előreutalás – Fizetés online bank átutalással, a vásárlónak előre email-ben megküldött számla alapján.
 • Előreutalás – Fizetés online Pay Pal átutalással.

A vételár teljes kiegyenlítéséig az áru Eladó tulajdonában marad. Amennyiben Vevő a fizetési határidőig nem egyenlíti ki a vételárat, úgy Eladó jogosult elállni a szerződéstől.

A kiszállítást Magyarországon a GLS Hungary Kft. végzi. A küldemény csomagszámát a csomagfeladás munkanapján, 17:00 órakor elküldi az Eladó a Vevő regisztrációjánál megadott e-mail címére. Ennek alapján követheti nyomon a küldemény hollétét A GLS Csomagküldő weboldalán (http://connect.gls-hungary.com/). A Vevőnek kell gondoskodnia arról, hogy olyan szállítási címet adjon meg, ahol biztosított a küldemény munkaidőben (munkanapokon 8-17 óra között) történő átvétele. Az átvételre Vevő, illetve a Vevő által megadott szállítási címen tartózkodó egyéb személy jogosult. A kiszállítás várható napjáról és időpontjáról Vevő Szállítmányozóval utóbbi ügyfélszolgálat telefonszámán tud egyeztetni (+36) 1 802-0265.

A küldemény sértetlenségéért a felelősség a küldemény kézbesítésétől kezdve átszáll Vevőre, ezért Vevő kötelessége kézbesítéskor a küldeményt megvizsgálni és amennyiben azon külsérelmi nyomokat talál, választása szerint:

 • a) megtagadni az átvételt,
 • b) jegyzőkönyvet felvetetni a sérülésről a kézbesítő futárral, annak egy példányát megtartani. Vevő bármilyen sérülést köteles Eladónak haladéktalanul írásban, vagy telefonon jelenteni.

 

 

Szállítás díja

Csomagküldő szolgálattal történő szállítás esetén a házhoz szállítás díja alapesetben  1.490 Ftaz ország egész területére, amennyiben a vásárlás végösszege nem érte el az Ingyenes szállítás értékhatárát.
A belföldi ingyenes szállítás értékhatára:  20.000 Ft.

 

Elállás joga

A 17/1999. Kormányrendelet szerinti távértékesítési rendszer keretében fogyasztó részére történő értékesítésre Vevőt elállási jog illeti meg az alábbiak szerint: Vevő a szerződéstől az áru átvételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Vevő nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

A terméket Vevő köteles haladéktalanul és hiánytalanul Eladónak visszajuttatni, a visszaszállítás költsége Vevőt terheli. A haladéktalan és hiánytalan visszajuttatás kapcsán vevő vállalja, hogy legkésőbb az elállási nyilatkozat megtételét követő munkanapon a terméket Eladónak visszajuttatja, vagy mindent megtesz a termék visszajuttatása érdekében, így például a terméket küldeményként feladja.

A vevőnek felróható késedelem esetében a Ptk. általános kártérítési felelősségre vonatkozó szabályai szerint kell eljárni. Eladó köteles a Vevő által megfizetett összeget az elállástól számítva 30 napon belül banki átutalással visszatéríteni Vevőnek.

Eladó a visszatérítendő összegből jogosult a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk és a nem megfelelő kezelésből adódó értékcsökkenés megtérítésére megfelelő összeget kártérítésként visszatartani.

 

Jótállás, szavatosság

A jótállási idő a törvényben előírt 6 hónap. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.

A jótállási jogokat a termék tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül. (Fogyasztó: a gazdasági, vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy – Ptk. 685.§ d) pont). A jótállási idő a termék fogyasztó részére történő átadás napjával kezdődik.

A jótállási igény a jótállási jegy, vagy a Bors László E.V. által kiállított számla másolatának bemutatásával érvényesíthető. Amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben jótállási jegyként is szolgál. Garanciális kifogás esetén a termék az Eladóhoz történő visszajuttatásának költsége a Vevőt terheli.

Garanciális kifogás esetén a terméket a következő címre kell személyesen beszállítani, vagy posta-, illetve futárszolgálattal elküldeni:

Pepper skateshop, (személyes beszállítás)

1144 Budapest, Füredi utca 11/b.
(Alagsor) -mielőtt eljönnél, előtte telefonon egyeztess egy időpontot a +36 30 6300 433 !-

Bors László E.V. (postai, futárszolgálat feladás)
1144 Budapest, Füredi utca 11/a, 2/7.

Jótállási igény nem érvényesíthető, ha:

 •  Nem rendeltetésszerű használat
 •  Szakszerűtlen ápolás, tisztítás hiánya
 •  Szakszerűtlen tisztítás
 •  Felfedezett hiba (rejtett anyag, vagy gyártási) nem azonnali jelzése
 •  Sérülés, vagy erőszakos külső behatás, rongálás
 •  Házilagos javítás

 

Visszaküldés

Amennyiben Vevő a terméket Eladónak visszaküldi (elállás, 8 munkanapos pénz-visszafizetés és garanciális visszaküldés esetén), az alábbiak szerint kell eljárnia: A fogyasztási cikk szállításra alkalmas csomagolásáról Vevő köteles gondoskodni, a nem megfelelő csomagolásból eredő, a szállítás során bekövetkező károkért az Eladó felelősséget nem vállal.

A termék szállítási költsége elállás, 8 munkanapos pénz-visszafizetési garancia, jótállás, illetve kiterjesztett jótállás esetén a Vevőt terheli. Minden esetben mellékelni kell a számla másolatát, vagy a jótállási jegyet.

Utánvéttel terhelt küldeményt az Eladó nem vesz át.

8 munkanapos pénz-visszafizetés és garanciális visszaküldés esetén a terméket erre a címre kell eljuttatni:

Pepper skateshop, (személyes beszállítás)
1144 Budapest, Füredi utca 11/b.

(Alagsor) -mielőtt eljönnél, előtte telefonon egyeztess egy időpontot a +36 30 6300 433 !-

Bors László E.V. (postai, futárszolgálat feladás)
1144 Budapest, Füredi utca 11/a, 2/7.

 

 

Tulajdonjog fenntartása

A termék Eladó tulajdonában marad mindaddig, amíg Vevő az összes (fő és mellékes) fizetési kötelezettségének nem tesz teljes mértékben eleget. Ez idő alatt Vevő nem engedheti át a terméket harmadik félnek és nem veszélyeztetheti más módon Eladó tulajdonát.

 

 

Adatvédelem

Bizonyos információk, adatok elengedhetetlenek a rendelés felvételéhez, a vásárlás teljesítéséhez, a számlakiállításhoz, a garanciához, jótállási szerződéshez. Nélkülük a rendelés visszavonható és érvénytelennek minősül. A honlap használatával a Vevő teljes körű felelősséget vállal azért, hogy a megadott adatok hitelesek és a valóságnak megfelelnek.

A Vevő által megadott adatokhoz állandó hozzáférhetőségi és helyreigazítási joga van, az aktuális európai és nemzeti törvénynek megfelelően. Eladó nem adja át harmadik fél részére a személyes adatokat, kivételt képez, amikor a harmadik fél Eladó szerződéses alvállalkozója, (pl. futárszolgálat) és a Vevővel kötött vásárlási szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen, továbbá amennyiben ezt törvény vagy a hatóság kötelezővé teszi.

 

Hírlevél

Eladó promóciós e-maileket (Hírlevél) küld, amennyiben a Vevő regisztrációjánál elfogadta a “Feliratkozom a Pepperskate hírlevelére” opciót. A regisztrált e-mail címre kizárólag Eladónak áll jogában akciós anyagokat, reklámokat küldeni. Vevő adatai megadásával hozzájárul a tájékoztatás, reklámok, ajánlatok fogadásához. Vevő a hírlevél szolgáltatást a későbbiekben lemondhatja, a Pepperskate  hírlevél alján található “Leiratkozás” hivatkozás megnyitásával.

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Szerkesztés , átalakítás alatt.. napokon belül publikáljuk